Neticami sulīgs, apetīti rosinošs un neprātīgi garšīgs cepts cūkas kakla karbonādes cepetis ar interesantu piedevu – ideāli piemērots galvenā Jaungada ēdiena lomai
Noteikti pagatavojiet gaļu pēc mūsu receptes un ieprieciniet viesus ar nesalīdzināmu gardumu. Precīzas sastāvdaļas atradīsi teksta beigās.
Pagatavošana
Bļodiņā ielejam Vusteras un sojas mērces, pielejam 50 ml ūdens un pievienojam šķipsniņu sāls. Visu samaisām, piepildām iepildīšanas ierīci ar iegūto sālījumu un no visām pusēm sapildām ar to gaļu.
No virspuses cūkgaļu apkaisām ar pipariem, smalki sagrieztiem diļļu kātiem un pievienojam pāris lauru lapas. Gaļu novietojam uz pārtikas auklas, pieliekam rozmarīna zariņus un sasienam auklas galus. Cūkgaļu cieši ietinam pārtikas plēvē un liekam ledusskapī marinēties uz 12 stundām.
Marinēto gaļu apcepam cepam traukā no visām pusēm līdz zeltainai garoziņai. Lielos gabalos sagriežam kolrābjus, sīpolus, feihojas un visu nedaudz apcepam augu eļļā. Cepamo trauku ar gaļu pārklājam ar foliju un liekam līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni uz vienu stundu.
Pēc 60 minūšu cepšanas izņemam gaļu no krāsns, pievienojam apceptos kolrābjus, feihojas, sīpolus un liekam visu kopā cepties vēl uz pusotru stundu.
Pēc noteiktā laika izņemam cepamo trauku no krāsns un caur sietu izkāšam izdalījušos sulu katliņā. Katliņu ar sulu karsējam, pievienojam pāris šķipsniņas cukura un pielejam nelielā ūdens daudzumā izšķīdinātu cieti.
Uz lēnas uguns, periodiski apmaisot, karsējam mērci, līdz tā sabiezē. Kāpostus un feihojas kārtojam uz šķīvja, izrotājam ar ķiršu tomātiem. Virsū liekam lielos gabalos sagrieztu gaļu un pārlejam ar pagatavoto mērci.
Lasi vēl: Maigās mīklas bumbiņas jeb “vareņiki” – padalīšos ar manas omes Guntas recepti
Sastāvdaļas:
Cūkas kakla karbonāde
Kolrābji (var aizstāt ar parastajiem kāpostiem) – 2 gab.
Feihoja – 5 gab. (var aizstāt ar apelsīniem)
Sīpoli – 2 gab.
Sojas mērce – 50 ml
Vusteras mērce – 50 ml
Sāls – pēc garšas
Pipari – pēc garšas
Diļļu kāti
Lauru lapas – 2 gab.
Rozmarīns – daži zariņi
Kaltēts ķiploks – pēc garšas
Ciete – 1–2 ēdamkarotes
Cukurs – 2 šķipsniņas
Ceļam ēdienu galdā un baudām garšu. Labu apetīti visiem!
















